publicitat
  publicitat

Diari de Mollet i Baix Vallès

Divendres, 19 de gener de 2018 12:25 h
Avui
4.7 º
H: 83.0 %
0.4 Km/h

racó del professional
publicitat

Rosa Verdaguer / Centre mèdic i Dental Parets ||||

Consells saludables per després de festes

Rosa Verdaguer, especialista en dietètica i nutrició
Rosa Verdaguer, especialista en dietètica i nutrició
Acaben de passar les festes nadalenques, festes molt entranyables en les quals hem gaudit d’àpats i menjars en companyia dels nostres familiars i amics.

Aquests àpats solen ser copiosos i contundents, acompanyats de dolços i postres típiques d’aquestes festes juntament amb l’acohol i el tabac, fet que provoca digestions pesades entre altres molèsties gastrointestinals.

A més, aquestes festes també ens solen deixar alguns quilos de més quan pugem a la bàscula. [+]


lectures 140 lectures Comentaris Cap comentari

Iker Cabezuelo Adame / Asemax||

Conduir sense punts sempre és delicte

Asemax
Asemax
Conduir sense punts ja no es considera falta administrativa sinó que passa a la categoria de delicte. Així ho ha establert Sala penal del Suprem en diverses sentències recents.

La infracció, regulada en l’article 384 del Codi Penal sobre delictes contra la seguretat vial, podrà ser penada amb multa, hores de servei a la comunitat i penes de presó de fins a sis mesos.

En les sentències 699/2017 i 715/2017 de l’Alt Tribunal ve determinada la decisió de tractar-ho com un “delicte contra la seguretat vial que es consolida sobre un pronòstic de risc, castigant al conductor que ha evidenciat un comportament perillós per al tràfic viari amb les prèvies infraccions per les quals va perdre els punts legalment assignats”. [+]


lectures 181 lectures Comentaris Cap comentari

Esther Molins / Gabinet Psicopedagògic i Mèdic Naturista Esther Molins||

Què assenyalen lesnotes del meu fill?

Esther Molins
Esther Molins
L’arribada de les notes del primer trimestre acadèmic hauria de ser un moment en què s’acceptés la informació valuosa que ens transmeten i servir d’estímul per prendre decisions adients sobre com millorar-les en cas que indiquin dificultats educatives.

Donat que som a l’inici del curs i que tenim moltes opcions de millora si ens ocupem d’allò que assenyalen les qualificacions obtingudes, pot ser interessant l’ajut d’una intervenció psicopedagògica a través de la qual fer un diagnòstic sobre les causes de baix rendiment acadèmic. [+]


lectures 179 lectures Comentaris Cap comentari


publicitat

Iker Cabezuelo Adame / Asemax||

Tributació en IRPF de les diferents prestacions o pensions fixades en un divorci

Asemax
Asemax
Sovint, en un procés de divorci, la pensió d’aliments a favor dels fills comuns en el cas que la guarda i custòdia s’atribueixi a un sol dels progenitors, la prestació compensatòria a favor del cònjuge desfavorit per la separació matrimonial i la compensació econòmica per raó del treball a la llar constitueixen punts crucials de la negociació entre les parts.

Per tal d’evitar situacions no desitjades en el futur, resulta recomanable que els acords que s’assoleixin atribueixin a cadascun dels conceptes enumerats la quantia que en justícia correspondria. [+]


lectures 148 lectures Comentaris Cap comentari

José Ignacio Carnero Sobrado / Asemax||

Reclamar deutes en altres països de la UE

Asemax
Asemax
Quan qui ens deu una quantitat té el seu domicili a l’estranger, el procés de cobrament d’aquest deute sembla fer-se més complicat. No obstant això, si el deutor té el seu domicili en un país de la Unió Europea, l’ordenament jurídic posa a la nostra disposició l’eina del denominat “judici monitori europeu”, que simplifica enormement els tràmits a seguir. 

D’aquesta manera, es configura un procés que facilita i redueix els costos de litigació en assumptes transfronterers, la finalitat dels quals no és una altra que el cobrament de crèdits dineraris, líquids i exigibles. [+]


lectures 172 lectures Comentaris Cap comentari

Iker Cabezuelo Adame / Asemax||

El Tribunal Suprem estableix la nul·litat de les hipoteques multidivisa

Asemax
Asemax
El Tribunal Suprem ha establert la nul·litat parcial de les hipoteques multidivisa per la seva falta de transparència, adaptant així la doctrina establerta el passat 20 de setembre pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Les hipoteques multidivisa es tramiten principalment en iens japonesos i francs suïssos amb l’objectiu d’aprofitar la diferència del tipus de canvi amb la divisa triada respecte de l’euro, encara que si la moneda única es devalua les quotes s’incrementen. [+]


lectures 216 lectures Comentaris Cap comentari


publicitat

Esther Molins / Gabinet Psicopedagògic i Mèdic Naturista Esther Molins||

Crisis d'ansietat i atacs de pànic

Esther Molins
Esther Molins
La meva activitat laboral, dins del món de la psicoanalogia, em permet accedir a informació molt valuosa sobre l’ésser humà i les seves actituds.

El meu lloc de feina és com un termòmetre que reflecteix la realitat individual i social del present i respecte de la qual tots en som protagonistes.

Dia a dia s’evidencia un augment de persones, d’edats i condicions molt diferents, que pateixen ansietat, angoixa, fòbies i atacs de pànic.

Com a psicoanalogista, considero que totes aquestes manifestacions assenyalen l’existència d’un conflicte intern amagat darrere del símptoma. [+]


lectures 191 lectures Comentaris Cap comentari

T.J. Cánovas / Centre dietètic i herboristeria Teresa Pons||

Com evitar malalties a l'hivern sense engreixar-me

T.J. Cánovas
T.J. Cánovas
Arriba el fred i els canvis bruscos de temperatura porten refredats, grips, tos, mucositat i altres problemes. Als països més avançats és habitual prevenir aquests problemes del canvi d’estació amb algun producte natural que reforci el sistema immunològic per evitar malalties.

Quines vitamines hem de prendre per millorar les mancances que tenim i enfrontar-nos al dia dia amb les piles carregades? Com evitar malalties a l'hivern? Uns consells bàsics:

- Ventilar diàriament i accentuar la neteja a casa i, en el que sigui possible, també del lloc de treball

- Rentar-se les mans de manera habitual, amb aigua i sabó. [+]


lectures 169 lectures Comentaris Cap comentari

Dori Merino / Centre Mèdic i Dental Parets||

Avantatges de l'ortodòncia en nens

Dori Merino, ortodoncista
Dori Merino, ortodoncista
Quantes vegades hem sentit dir: “Fins que no li surtin totes les dents als nostres fills no hem de fer res a les seves boques”. Aquesta afirmació sovint és certa, fins que no ho recanvïi tot no podem alinear la dentició i deixar-la amb una oclusió perfecte, però la majoria de cops, pensar així és un error.

És molt important acudir a les revisions del dentista des que surten les primeres dents. En aquestes visites no només comprovarem que no hi hagi càries, sinó també reeducarem el pacient en l’hàbit de la higiene dental i sobretot comprovarem que el desenvolupament dels seus ossos (maxil·lar i mandíbula) creixin correctament. [+]


lectures 263 lectures Comentaris Cap comentari


publicitat

Esther Molins / Gabinet Psicopedagògic i Mèdic Naturista Esther Molins||

La importància de l'afecte

Esther Molins
Esther Molins
Reconec que m’encanta llegir i escriure sobre les emocions perquè sóc absoluta defensora de que som autèntica energia emocional.

Per tal de parlar sobre una realitat tan natural, però alhora complexa com és la vida emocional, us transcric algunes de les idees que Elsa Punset, va expressar en una entrevista publicada per La Contra de La Vanguardia.

-“nuestro cerebro tiene un mecanismo que hace que se agranden las malas experiencias. Es por ello que los neurólogos dicen que hay que equilibrar una emoción negativa con cinco de positivas”

-“hay que tener en cuenta que detrás de cada pensamiento y de cada comportamiento hay una emoción”

-“no somos tanto lo que pensamos, sino lo que sentimos”

-“el pensamiento cambia el cerebro físicamente como si nada, por ello hay que cambiar tu pensamiento y tu comportamiento”

-“¿por qué estamos tan dotados para la infelicidad y no para la felicidad? Porque tenemos un cerebro programado para sobrevivir en un mundo muy peligroso desde hace miles y miles de años, en el que la esperanza de vida era muy corta y donde cualquier cosa podía ser muy peligrosa”

-“las personas que tienen buena suerte son las personas capaces de abrir nuevas puertas en su vida y no hacer siempre lo mismo”

-“da mucha felicidad ayudar a los demás”

-“un abrazo debe durar seis segundos para que tenga un impacto químico en el cerebro”

-“el amor es como un sistema de motivación, es una súper emoción. [+]


lectures 274 lectures Comentaris Cap comentari

José Ignacio Carnero Sobrado / Asemax||||

El canvi de domicili social de les companyies mercantils

Asemax
Asemax
Canviar el domicili, però mantenir-ho en el mateix municipi, ho podia fer l’òrgan d’administració, tret que s’hagués previst estatutàriament una altra cosa. D’aquesta manera, l’administrador podria, si ho estima convenient, alterar la seu canviant-la d’un carrer a un altre.  En canvi, treure aquesta seu social del municipi era competència de la junta general.

No obstant això, el 2015 es va produir un petit canvi de redacció de la Llei de Societats de Capital (LSC), a fi que l’òrgan d’administració pogués acordar el trasllat sempre que fos dins del territori nacional, i no ja dins del terme municipal. [+]


lectures 267 lectures Comentaris Cap comentari

Iker Cabezuelo Adame / Asemax||||

La reclamació de les despeses de formalització de la hipoteca

Asemax
Asemax
Transcorregut més d’un any des que el Tribunal Suprem va dictar sentència el desembre de 2015 declarant nul·les per abusives aquelles clàusules que en els préstecs hipotecaris imposaven al consumidor les despeses i tributs de la formalització de les hipoteques, cal concloure que la jurisprudència menor ha consolidat l’aplicació d’aquesta doctrina als casos posteriors.

Igual que va passar amb les clàusules sòl, aquestes clàusules d’atribució al consumidor de totes les despeses derivades de la concertació i desenvolupament del contracte, poden ser declarades nul·les pels tribunals, entenent l’Alt Tribunal i també els tribunals menors que moltes d’aquestes despeses es produeixen en benefici únicament de l’entitat financera i, malgrat això, es repercuteix, mitjançant una condició general de la contractació, al consumidor. [+]


lectures 254 lectures Comentaris Cap comentari

T.J. Cánovas / Centre dietètic i herboristeria Teresa Pons||||

Tres problemes; tres remeis

T.J. Cánovas
T.J. Cánovas
Voleu millorar el pes però patiu ansietat i piqueu entre hores?

Heu deixat de fumar i esteu menjant més?

Necessiteu estar més relaxats, tenir menys sensació de gana i no patir ansietat per poder menjar de forma equilibrada i perdre pes sense grans esforços?
 
Ha sortit un nou producte natural que ajuda a perdre pes perquè treu la sensació de gana. És una fórmula a base d’aminoàcids essencials, omega-3 i triptòfan que actua com ansiolític de manera natural. [+]


lectures 297 lectures Comentaris Cap comentari

Iker Cabezuelo Adame / Asemax||||

En els vols amb un retard superior a 3 hores els passatgers tindran una compensació econòmica

Asemax
Asemax
El TJUE, ha establert en una recent sentència que en cas de retard de tres hores o més, els passatgers tindran dret a una compensació de 250 euros per als vols de fins a 1.500 quilòmetres i de 400 euros per als vols de més de 1.500 quilòmetres que connectin dos estats membres.

En aquest sentit, la compensació deguda als passatgers en cas de cancel·lació o gran retard d’un vol amb connexió ha de calcular-se en funció de la distància entre els aeroports de sortida i arribada. [+]


lectures 241 lectures Comentaris Cap comentari

José Ignacio Carnero Sobrado / Asemax||

El TJUE considera abusiva la clàusula multidivisa si el banc va incomplir les seves obligacions d’informació

Asemax
Asemax
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictat una sentència de data 20 de setembre de 2017, en un supòsit de contractació de préstec hipotecari amb clàusula multidivisa. 

En ella estableix que quan una entitat financera concedeix un préstec denominat en divisa estrangera, ha de facilitar al prestatari la informació suficient perquè aquest pugui prendre decisions fundades i prudents.

Referent a això, el Tribunal de Justícia recorda que l’exigència que una clàusula contractual ha de redactar-se de manera clara i comprensible, obliga també al fet que el contracte exposi de manera transparent el funcionament concret del mecanisme al que es refereix la clàusula que es tracti. [+]


lectures 337 lectures Comentaris Cap comentari


publicitat

editorials 19.1.2018.
Alarma per les pensions
Aquesta setmana desenes de pensionistes han sortit a les places de municipis del Baix Vallès i de tot ...


publicitatginy

publicitat


Rep els titulars per correu electrònic
   
Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.logo
una empresa del grup
logo


diari digital associat a
acpg
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital contrapunt.cat.
  • amb el suport de
logo

logo

logo