publicitat
  publicitat

Diari de Mollet i Baix Vallès

Dijous, 18 de gener de 2018 03:04 h
Avui
9.3 º
H: 82.0 %
0.6 Km/h

publicitat


El forn Corbalan, de Sant Fost, reconegut per 100 anys de pa

Francesc Corbalan, mestre artesà, rebrà un homenatge a final d'any
Sant Fost doble fletxa Dijous, 13.7.2017. 17:34 h
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El Forn Pastisseria Corbalan de Sant Fost va rebre dilluns, de la mà del president de la Generalitat, una distinció per la seva trajectòria com a comerç centenari. El forn santfostenc va rebre el guardó juntament amb 17 establiments centenaris més de Catalunya en l’acte de lliurament dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial.

Francesc Corbalan, Miquel Giralt i Susanna Corbalan







“No sabem quina és exactament la data d’obertura del primer forn, però ens consta que l’avi de Pere Torrents, que és qui ens va vendre el forn a nosaltres el 1972, ja s’hi dedicava”, explica Francesc Corbalan, propietari de l’establiment des de fa 45 anys.

 

Els primers anys, doncs, el forn estava en mans de la família Torrents –que també regentaven l’estanc i una carnisseria–, que posteriorment van traspassar el negoci a Joan Mollor, qui va regentar-lo durant una vintena d’anys, fins que va jubilar-se. “Nosaltres vam accedir-hi el 1972 de lloguer, i quatre anys més tard vam comprar la finca”, recorda Corbalan, qui ara, a l’entorn dels 70 anys, ha passat el testimoni al seu fill Marc, a qui “li agrada fer pans de tot tipus: d’espelta, d’olives negres i sobrassada, de sègol, de blat de moro...”.

 

També la seva filla Susanna treballa al forn, juntament amb el pastisser Miquel Giralt, procedent de l’històric forn Giralt de Mollet, i tres dependentes. “Podríem dir que la coca de crusant és l’especialitat de la casa”, diu Corbalan, qui admet que sempre li ha agradat més la part creativa de la pastisseria. 

 

Després d’uns anys de crisi en què “hem hagut de treballar el triple”, el forn obre els set dies de la setmana del matí al vespre, i “especialment els caps de setmana, quan ve molta gent de fora”, indica Corbalan.

 

Mestre artesà

“Ens agrada fer productes naturals, tradicionals; que la gent no sigui enganyada i que el producte sigui bo”, explica Corbalan, qui, a més de la distinció de l’establiment pels més de 100 anys al servei del comerç, rebrà a finals d’any també de mans de la Generalitat un homenatge com a mestre artesà del pa. 

 




lectures 816 lectures Comentaris Cap comentari

publicitat



comentaris

No hi ha cap comentari



comentaris El comentari s'ha enviat correctament.

publicitat

publicitat



reportatges John Rambo, roba vintage amb emoció

14.12.2017.
John Rambo, roba vintage amb emoció
Roba vintage reciclada, importada dels EUA i altres parts del món, a un preu assequible i que permeten ...




editorials 12.1.2018.
Un patrimoni de tots
Aquesta setmana els Mossos d’Esquadra feien pública la detenció de dos lladres que es dedicaven ...


publicitat



giny









publicitat






Rep els titulars per correu electrònic
   
Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.







logo
una empresa del grup
logo


diari digital associat a
acpg
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital contrapunt.cat.
  • amb el suport de
logo

logo

logo